Leteci stabri

Foto: Pomladanska srečanja za nami, »zdaj gre zares«!

To soboto se je odvilo zadnje pomladansko srečanje animatorjev Oratorija. Oglejte si utrinke z vseh šestih srečanj.

Šestih srečanj se je udeležilo skoraj 700 oratorijskih animatorjev!

Kot je don Bosko mladim razdajal vso svojo ljubezen in svoje življenje, tako se vsako leto tudi preko 6.000 mladih prostovoljcev razdaja na oratorijih. Okrog 700 izmed njih se je udeležilo pomladanskih srečanj animatorjev Oratorija, ki so se odvili v Veržeju, Vipavi, Celju, Mariboru, Ljubljani in Novem mestu.

Na srečanjih so se animatorji in voditelji seznanili z novim oratorijskih priročnikom in z zgodbo Ostržka, ki predstavlja temo letošnjega oratorija, udeležili so se lahko najrazličnejših poučnih in ustvarjalnih delavnic, prevzeli so oratorijska gradiva, si izmenjavali izkušnje, domov pa odhajali s polnim kovčkom novih prijateljstev, veselja in novih znanj.

Prvega letošnjega srečanja se je v Veržeju udeležilo 70 mladih Pomurcev. Med drugim so posneli koreografijo letošnje himne. Podobno število mladih se je zbralo teden dni kasneje v Celju, kjer je zažigal band Mladost. Mariborskega srečanja se je udeležilo okrog 90 animatorjev, ki si ga bodo gotovo najbolj zapomnili po tem, da so morali najprej pobegniti iz sobe pobega. 🙂

Sledilo je srečanje v Vipavi, kjer se je 70 mladih udeležencev lahko fotografiralo z Ostržkom in med drugim spoznalo, kaj je to »alabansa«. Največje srečanje s 300 mladimi je minilo v Ljubljani. Tam je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof, z mladimi pa je znanje o dramski igri podelil tudi igralec Gregor Čušin.

Zadnji so predstavitev gradiv dočakali Dolenjci. V Novem mestu se jih je zbralo 80, po začetni igri, ki jih je povezala in sprostila vzdušje, in predstavitvi vsebinskega prereza letošnje oratorijske teme pa so se napotili v 6 zanimivih delavnic ter srečanje zaključili s prigrizkom.

Ogrevanje je torej za nami. Zdaj pa gre zares, priprave na oratorije se prestavljajo v višjo prestavo. Animatorskim skupinam pa je ob tem lahko v pomoč Animatorski spodbujevalnik in Oratorijska usposabljanja.

Morda vas zanima tudi