Leteci stabri

Usposobljeni? Tako je!

Pretekli vikend se je na Rakovniku za izzive vodenja oratorija usposabljalo 13 mladih voditeljev.

V petek smo po medsebojnem spoznavanju obnavljali in poglabljali svoje znanje o don Bosku, štirih stebrih in drugih temeljih oratorija. Pretresli smo tudi svoj pogled na oratorij, ki se mora z animatorskega premakniti na voditeljskega. Dan smo zaključili z našim odgovorom na poklicanost voditelja.

V soboto smo šli od bolj splošnih k vedno konkretnejšim vsebinam. Dopoldne smo se najprej v teoriji in praksi dotaknili vodenja in dinamike skupine. Pri tem nam je pomagala igra vlog.

Po kosilu in popoldanskem druženju smo se spraševali, kakšen je lik oratorijskega voditelja in kaj ga loči od drugih vrst voditeljev. Popoldne pa smo končali z načrtovanjem in grajenjem najvišjega stolpa, nato pa smo načrtovanje obdelali še v teoriji in praksi. Zastavili smo namreč prve korake načrta za delo z našimi animatorskimi skupinami.

Po večerji je bila priložnost odprtih vprašanj, kjer smo odprli najrazličnejše tematike. Sledil je zabavni družabni večer, dan pa smo zaključili z nočno sveto mašo.

Usposabljanje smo zaključili na osebni ravni. Nedelja je bila namreč namenjena razmisleku o naši osebni voditelji poti. Vsak je sam sebi zastavil cilje, v katero smer se želi razvijati na tem področju.

Druga letošnja priložnost za usposabljanje voditeljev bo od 21. do 23. aprila 2017 v Dominikovem domu na Pohorju.

Tilen Mlakar

Morda vas zanima tudi