Leteci stabri

Predstavitve gradiv pod streho, priprave na oratorije pa s polno paro naprej

Člani škofijskih odborov Združenja animatorjev Oratorija (ZAO) so tudi letos pripravili pomladanska srečanja animatorjev oratorija, ki so se zvrstila v kar šestih krajih; v Ljubljani, Vipavi, Novem mestu, Mariboru, Veržeju in Celju.

Več kot 800 animatorjev iz cele Slovenije je na srečanjih odkrivalo skrivnosti letošnje oratorijske junakinje – Marije, pridobilo nove in koristne informacije o Oratoriju 2017, se udeležilo različnih delavnic, kjer so nadgrajevali znanja o animatorskem delu, prevzeli so oratorijske priročnike in druga gradiva … Letos prvič pa so bili na pomladanskih srečanjih slavnostno podeljeni certifikati oratorijskim voditeljem. Certifikat »Oratorijski voditelj« namreč predstavlja potrdilo voditelju, ki si prizadeva kvalitetno voditi animatorsko skupino in oratorij.

Letošnji oratorij z naslovom »Dotik nebes« se bo vrtel okoli glavnega oratorijskega lika, Marije, kot tiste osebe, ki nam pomaga priti v nebesa. Preko Marije želimo animatorji otrokom približati vrednote, kot so darovanje, modrost, mir in sočutje, ter jih naučiti, da s tem, ko nam je mar za ljudi okoli nas, ko sočloveku nesebično pomagamo in delamo dobro, nahranimo tudi sebe in že na zemlji najdemo pot do nebes.

Več informacij o letošnjem Oratoriju najdete TUKAJ.

Helena Vrbnjak

Morda vas zanima tudi