Iskanje po gradivih

Ali si vedel ...

... da lahko dodatna animatorska gradiva preprosto naložiš na stran in so dostopna vsem?

Seveda je dodatno delo, da po izvedeni dejavnosti gradivo še uredimo in naredimo razumljivo za druge, pa vendar ... Pomisli, tvoje gradivo se bo na ta način lahko uporabljalo tudi drugod.

Škoda je vso kreativnost obdržati le zase!

 

... da se lahko tudi sam pridružiš ekipi za urejanje in zbiranje oratorijskih gradiv?

Kako to izgleda?

- Prostovoljno delo tudi za svojim računalnikom!

- Kadarkoli imaš kakšno uro časa in ne veš, kaj bi počel!

- Vsak za svoje priljubljeno področje (kateheze, igre, delavnice ...)!

- Skrito, a pomembno delo!


Več info in kratko uvajanje v delo z animatorskimi gradivi: 

dominik.znidarsic@guest.arnes.si.

 

 

Facebook - Oratorij.net

Kratke igre + Didaktične igre in kvizi + Igre s štoparico + Igre z žogo + Razne kratke igre + Spoznavne + Vodne igre

Nabiranje biserov
06/06/2015 - 17:57

Sodelujeta dva člana skupine. Tekmuje več skupin skupaj. Na sredini prostora je škaf z vodo, v katerem so kamenčki (ali frnikole, kocke...) različnih barv. Vsaka barva ima določeno število točk. Vsaka skupina dobi posodo, v katero bo nabirala svoje bisere. Na znak se tekmovalca poženeta do škafa in poskušata iz njega nabrati čim več biserov, ki jih morata dajati v svojo posodo, ki je nekaj metrov stran. Igra traja 1min, 30sek – 2min. Upošteva se število biserov v posodi, katerih izračunajo se točke – pri izidu se upoštevajo točke, ne število biserov.

Kamele
06/06/2015 - 17:56

Sodelujejo štirje člani skupine – Kameli, izvir in porabnik (lahko animator, vendar je lahko le izvir). Dva tekmovalca sta kameli, ki bosta prenašala vodo na hrbtu, v obliki gobe. Izvir namoči gobo v vodo in jo da kameli na hrbet, ta jo odnese na drugo stran, kjer jo porabnik ožame v plastenko (ki ima lijak). Igra traja 2 min.

Nabiranje dežja
06/06/2015 - 17:56

Sodelujejo vsi člani skupine (iz vseh skupin enako število tekmovalcev). Skupina se postavi za pregrado (v našem primeru ostanejo na travniku), animatorji pa pred pregrado (v našem primeru v dvorani- skupni prostor). Animatorji mečejo vsi naenkrat balone skozi odprtino, otroci pa jih morajo loviti. Ko balon ulovi, ga da v vedro. Animatorji imajo na voljo 20 balonov. Upošteva se število celih balonov v vedru.

Gasilska cisterna
06/06/2015 - 17:55

Poljubno število članov skupine dobi plastično slamico. Naloga vsake skupine je, da njeni člani s slamico potegnejo vodo v usta in tečejo na drugo stran igrišča, kjer morajo napolniti plastenko. Kdor je hitrejši, je zmagovalec.

Goba
06/06/2015 - 17:55

Skupina se postavi v kolono in dobi gobo, vedro z vodo na eni strani kolone in prazno plastenko na drugi strani. Cilj igre je, da mokro gobo nad glavami ali med nogami prenesejo in ožamejo v plastenko. Igro se časovno omeji, zmaga skupina z več vode v plastenki.

Vodovod
06/06/2015 - 17:55

S slamicami, ki jih spojijo morajo ugasiti svečo, ki je na dokaj kratki razdalji. Ugasnejo jo lahko le z vodo, ki priteče po vodovodu.

Vodna vojna
06/06/2015 - 17:55

Na vsaki strani igrišča postavi posodo z vodo in cev, iz katere teče voda. Vsaki strani daj tudi določeno število vodnih bombic in plastičnih kozarcev.
Cilj skupine je, da čimbolj polije nasprotno skupino, vendar je potrebno upoštevati določena pravila:
- z vodnimi bombicami se lahko cilja najbližje s sredine igrišča
- okrog izvira za vodo je krog, v katerega ne sme vstopiti nasprotnik
Slej ko prej bo verjetno prišlo do vsesplošnega polivanja, ko ne bodo več upoštevali teh pravil. Če želiš z njim prekiniti enostavno zapri vodo.
Dobro je, če je pri cevi animator, da vsem otrokom natoči vodo in ne pridejo do nje le najmočnejši. Animatorji naj pazijo tudi na cevi, da jih ne bodo stikali ali prelamljali, in na ventile.

Tarča
06/06/2015 - 17:54

Enega igralca izberejo za ostrostrelca. Drugi pa imajo nalogo, da vzamejo z usti iz vedra balonček in ga odnesejo ostrostrelcu. Ko ta zadane določeno tarčo je igre konec.

Spuščanje ladjic
06/06/2015 - 17:54

Skupina naredi ladjico in jo nato postavi v bazen oz. korito iz lesa (naredi si sam). S pihanjem mora čim večkrat prepotovati določeno razdaljo. Če je korito iz lesa, ga prej namoči, povoskaj in po potrebi dodajaj vodo.

Prenašanje vode z žlico
06/06/2015 - 17:54

Člani skupine morajo z žlico v ustih zajemati vodo in jo prenašati na drug del igrišča, kjer jo zlivajo v posodo. Zmaga skupina, ki prenese več vode.