Leteci stabri

Vse o certifikatu Oratorijski voditelj

Ker smo želeli dati večjo težo liku in vlogi oratorijskega voditelja, smo uvedli certifikat Oratorijski voditelj.

Certifikat je priznanje voditelju, ki si prizadeva kvalitetno voditi animatorsko skupino in oratorij. Je potrdilo o njegovem opravljenem usposabljanju in prostovoljnem delu. Pomaga mu pri vstopu na voditeljsko pot in kasneje pri iskanju zaposlitve. Hkrati pa nudi še nekatere druge ugodnosti.

Zakaj certifikat?

Certifikat je priznanje in hkrati spodbuda oratorijskemu voditelji, da si prizadeva k čim višji kvaliteti svojega oratorija.

 1. Temeljne značilnosti, h katerim oratorijskega voditelja spodbuja certifikat, so opisane v zgibanki Kdo je oratorijski voditelj?
 2. Za vse oratorije, ki naročite gradiva na pomladanskih srečanjih animatorjev, velja 10 % popust na gradiva in knjige. Oratoriji, kjer ima vsaj en voditelj certifikat, pa imajo višji popust (20 %).
 3. Oratorijski voditelj s certifikatom ima tudi 5 € popusta pri udeležbi na katerih od salezijanskih duhovnih vaj (duhovne vaje za študente in mlade v poklicih, Postne duhovne vaje) in 10 € popusta pri udeležbi na Uskovniškem tednu.

Kako pridobiti certifikat?

 1. Certifikat je mogoče pridobiti z udeležbo na vikend usposabljanju Oratorijski voditelj I., saj menimo, da je osnovno usposabljanje za voditelja pomembno in neprecenljiva izkušnja.
 2. Usposabljanje Oratorijski voditelj I. bo naslednjič potekalo od 17. do 19. aprila 2020 na Pohorju.
 3. Prijavite se lahko TUKAJ.
 4. Več informacij: pisarna@oratorij.net

Kako obnoviti certifikat?

 1. Certifikat velja eno šolsko leto in se ga lahko vsakokrat obnovi za eno leto.
 2. Certifikat se zamrzne, ko voditelj 1 leto ne izpolnjuje pogojev za njegovo obnovitev. (To pomeni, da so npr. v šolskem letu 2018/19 veljali še vsi certifikati, ki so bili podeljeni v letu 2017/18. Če voditelj v letu 2018/19 ni izpolnil pogojev za obnovitev, pa se je certifikat zamrznil s 1. septembrom 2019.)
 3. Pogoj za obnovitev certifikata je udeležba na katerem od oratorijskih dogodkov izobraževalne narave (pomladansko srečanje animatorjev, posvet voditeljev, usposabljanje za Oratorijski voditelj II, Animastart, Skatehezajmo se) ali naročitev oratorijskega usposabljanja za vašo animatorsko skupino in posredovanje osnovnih podatkov o vašem oratoriju oratorijski pisarni.
 4. Za obnovitev certifikata NE veljajo dogodki neizobraževalne narave, kakršen je animatlon, animatorij ali animačaj.

Certifikat je torej spodbuda, da bi skupaj postajali boljši in kvalitetnejši. V dobro animatorjev in otrok na oratoriju.

Kakšen naj bo oratorijski voditelj?

Zgibanka s temeljnimi značilnostmi, h katerim spodbuja certifikat:

Več informacij:

pisarna@oratorij.net