Leteci stabri

Logotip Oratorija

Napis »Oratorij« – ime organizacije je v skladu s sodobnimi oblikovalskimi načeli v središču logotipa, da je takoj jasno koga logotip predstavlja.

Oratorijsko dvorišče je ponazorjeno z napisom. Napis Oratorij torej predstavlja tudi dvorišče. Napis oratorij je odprt oz. ima širok vstopni prostor. S tem želimo povedati, da je oratorijsko dvorišče odprto za vse.

Oratorij ni katerokoli dvorišče, oratorij ni katerokoli igrišče. Oratorij je dvorišče in igrišče pred cerkvijo, ki je v zgornjem delu logotipa jasno vidna. Zavedati se moramo, da je evharistija duhovno središče oratorija.

Oratorij stoji na štirih stebrih, ki so v svojem središču logotipa. Štirje stebri so tiste temeljne poteze, ki jih oratorij mora imeti, če hoče, da ostane oratorij. To so: dom, šola, dvorišče, župnija. Stebri, ki so drug ob drugem, predstavljajo tudi asistenco, kar pomeni biti ob, biti navzoč, spremljati.

Zgornji del logotipa predstavlja tudi odprto dlan. Če pogledamo streho in štiri stebre, v njih lahko vidimo podobo roke oz. odprte dlani, ki je stegnjena od zgoraj navzdol in hoče povedati, da želimo z oratorijem podati roko staršem pri vzgoji njihovih otrok.

Logotip je kombinacija resnosti in živahnosti. Resnost se kaže v črni barvi v zgornjem in spodnjem delu logotipa ter v resnih potezah napisa Oratorij. Živahnost se kaže v barvnem in valovitem središču logotipa ter v nepravilnih grafičnih potezah oblike stebrov, strehe in križa.

Navodila za uporabo CGP Oratorij

Vse različice oratorijskega logotipa