Leteci stabri

Usposabljanja za oratorijske voditelje

ORATORIJSKI VODITELJ I

ZA KOGA?
Usposabljanje je namenjeno voditeljem oratorija in najožjim sodelavcem voditeljev. Udeležil naj bi se ga vsak oratorijski voditelj, ki vstopa v to vlogo.

“Z usposabljanja za voditelje težko prideš nespremenjen. Verjetno boš obogaten z novimi poznanstvi, nabrušen z novim znanjem, prekaljen z izkušnjami in opogumljen z Božjo besedo.” (Izidor, udeleženec)

VSEBINA?
Oratorijski duh, pedagoško ozadje oratorija, vloga oratorijskega voditelja, odnos do animatorjev in delo z njimi, načrtovanje in organizacija oratorija, priprava animatorjev na kateheze …

KJE IN KDAJ?
Usposabljanje poteka tri dni (vikend). Zaradi kvalitete dela je število udeležencev omejeno na 30; iz posamezne župnije se usposabljanja lahko udeležijo do trije udeleženci.

V letu 2023/24 bosta potekala dva termina usposabljanja: 

  • 12.-14. aprila 2024 v Želimljah
  • 19.-21. aprila 2024 v Velesovem

PRISPEVEK?
Udeleženci pokrijete strošek bivanja 55 €, samo usposabljanje pa je zaradi sofinanciranja Slovenske škofovske konference za udeležence brezplačno.

PRIJAVNICA


ORATORIJSKI VODITELJ II

ZA KOGA?
Za voditelje oz. sovoditelje, ki so se udeležili usposabljanja Oratorijski voditelj I ali imajo že večletne izkušnje.

KAKO?
Usposabljanje bo v tem letu prvič potekalo v obliki vikenda.

KDAJ?

Termin 2023/24:

  • 17.-19. november 2023 na Koprivniku

PRISPEVEK?
Udeleženci pokrijete strošek bivanja v višini 50 €, samo usposabljanje pa je zaradi sofinanciranja Slovenske škofovske konference za udeležence brezplačno.

PRIJAVNICA