Leteci stabri

Usposabljanja za oratorijske voditelje

ORATORIJSKI VODITELJ I

ZA KOGA?
Usposabljanje je namenjeno voditeljem oratorija in najožjim sodelavcem voditeljev. Udeležil naj bi se ga vsak oratorijski voditelj, ki vstopa v to vlogo.

“Z usposabljanja za voditelje težko prideš nespremenjen. Verjetno boš obogaten z novimi poznanstvi, nabrušen z novim znanjem, prekaljen z izkušnjami in opogumljen z Božjo besedo.” (Izidor, udeleženec)

VSEBINA?
Oratorijski duh, pedagoško ozadje oratorija, vloga oratorijskega voditelja, odnos do animatorjev in delo z njimi, načrtovanje in organizacija oratorija, priprava animatorjev na kateheze …

KJE IN KDAJ?
Usposabljanje poteka tri dni (vikend). Zaradi kvalitete dela je število udeležencev omejeno na 30; iz posamezne župnije se usposabljanja lahko udeležijo do trije udeleženci.

V letu 2023/24 sta potekala dva termina usposabljanja. Za leto 2024/25 termini še niso postavljeni. 

PRISPEVEK?
Udeleženci pokrijete strošek bivanja, samo usposabljanje pa je zaradi sofinanciranja Slovenske škofovske konference za udeležence brezplačno.

PRIJAVNICA


ORATORIJSKI VODITELJ II

ZA KOGA?
Za voditelje oz. sovoditelje, ki so se udeležili usposabljanja Oratorijski voditelj I ali imajo že večletne izkušnje.

KAKO?
Usposabljanje je v tem letu prvič potekalo v obliki vikenda.

KDAJ?

V letošnjem letu je bilo usposabljanje že izvedeno. Naslednji termin bo verjetno razpisan jeseni 2024.

PRISPEVEK?
Udeleženci pokrijete strošek bivanja v višini 50 €, samo usposabljanje pa je zaradi sofinanciranja Slovenske škofovske konference za udeležence brezplačno.

PRIJAVNICA