Leteci stabri

Evharistični čudeži

Digitalna razstava bl. Carla Acutisa

»Biti vedno združen z Jezusom, to je moj življenjski program.« S temi besedami Carlo Acutis, mladostnik, ki je umrl v starosti 15 let zaradi levkemije, opisuje moto svojega kratkega življenja.

Odkar je bil sprejet k prvemu svetemu obhajilu pri sedmih letih, Carlo ni nikoli opustil vsakodnevnega srečanja pri sveti maši in molitve rožnega venca. V Najsvetejšem zakramentu –  je z gorečnostjo govoril – je Jezus navzoč na enak način, kot je bil prisoten pred 2000 leti v času apostolov. Samo da so se morali takrat ljudje nenehno seliti, da bi ga videli, medtem ko imamo mi veliko več sreče, saj ga lahko najdemo v kateri koli cerkvi blizu doma.

Leta 2002, pri 11 letih, se je Carlo odločil, da bo postavil razstavo o evharističnih čudežih, ki jih je priznala Cerkev. To je bilo zahtevno delo, v katerega je približno dve leti in pol vključeval tudi svojo družino. Vendar mu je uspelo in razstava je postala njegova mogočna dediščina, ki je gostovala že na vseh 5 celinah in živi še danes.

Vse evharistične čudeže si lahko ogledate na Carlovi spletni strani www.miracolieucaristici.org (v tujih jezikih), tiste, ki so prevedeni v slovenščino, pa objavljamo tudi na naši spletni strani v nadaljevanju. Prevedeni so bili za stiški muzej, ki se mu tudi najlepše zahvaljujemo za prevode!