Leteci stabri

Animastarti zaštartali animatorje

V treh marčevskih koncih tedna se je odvilo kar 5 animastartov. Animatorji so spoznali letošnjo oratorijsko temo, pridobivali nove animatorske veščine, se naučili letošnjo himno, doživeli duhovno izkušnjo, se medsebojno spoznavali in ob tem zabavali.

Vsak animastart samostojno oblikuje prostovoljska ekipa posamezne škofije in se zato po urnikih lahko precej razlikujejo, toda program je povsod enak. Sestavljajo ga delavnice, velika igra, sveta maša, spoznavanje oratorijske teme in kateheza.

Prvi letošnji animastart se je zgodil 2. marca v Vipavi. Udeležilo se ga je 90 mladih Primorcev.

Naslednji konec tedna so sledili kar trije dogodki. V soboto, 9. marca, dopoldne so se Pomurci srečali v Veržeju, popoldne pa je potekalo še srečanje v Celju. Obeh srečanj se je udeležilo okrog 90 animatorjev. V nedeljo je bil čas še za Maribor, kamor je srečanje privabilo 113 mladih Štajercev. Sveto mašo je vodil domači nadškof msgr. Alojzij Cvikl. Med sveto mašo so prepevale Angele. Po poštenem okrepčilu s “hot dogi” je sledil pester program z uvodom v temo, z veliko igro, s katehezami in delavnicami, učenjem letošnje himne in zaključno molitvijo.

Čez teden dni, 16. marca, je sledil animastart v Ljubljani. 220 animatorjev je vztrajalo kar na dveh krogih delavnice, dogodek pa se je zaključil s sveto mašo na prostem, na konec katere je dež vljudno počakal. 🙂

Čudovito pomladno vreme pa so dočakali udeleženci animastarta v Novem mestu 6. aprila. Sonca in svežega zraka ni manjkalo, prav tako pa ne dobre volje, novih poznanstev in osvojenih veščin.

Fotografije povedo bore malo, nekaj pa vendarle, zato nekaj utrinkov z vseh animastartov delimo z vami v spodnji galeriji.

Morda vas zanima tudi