Leteci stabri

7. Animatlon spet privabil 500 animatorjev

???????????

Stare gume, nov zipline, blat’ povsod, a b’lo je fajn! Še ena nepozabna, mokra in blatna etapa je za nami.

V soboto, 2. septembra, je Združenje animatorjev Oratorija v Želimljem pripravilo že 7. animatlon – oviratlon za oratorijske animatorje. To je praznovanje ob sklepu poletne oratorijske sezone in zahvala animatorjem za vložen trud na oratorijih po vsej Sloveniji.

Tudi letošnji animatlon se je začel z zahvalno sveto mašo. Daroval jo je murskosoboški škof Peter Štumpf. Pri maši je pel priložnostno sestavljen zbor, ki ga je vodila Ana Pučnik, za instrumentalno spremljavo pa je poskrbel bend Tempus fugit.

Po maši so se animatorske ekipe odpravile na progo, kjer so jih čakali adrenalinski, mokri in blatni izzivi. Letos je bilo na progi okoli 30 postaj, ki so animatorske ekipe miselno in fizično izzivale. Nekatere, kot so plezanje, skoki čez vodo, plazenje po blatu in hoja po vrvi, so že stalnica, letošnje novosti pa so bili labirint, daljši zip line in tri tekmovalne ovire. Pri njih so ekipe zbirale točke, zmagovalna ekipa Rakovnik pa je prejela tudi nagrado.

Na cilju so animatorje pričakale sveže pečene jedi z žara ter prijetno vzdušje ob petju, plesanju, igri in spontanem pogovoru.

Nekaj fotografij Animatlona 2023 si lahko ogledate spodaj, več pa na povezavi.

Morda vas zanima tudi