Leteci stabri

Animatorij v Novem mestu in Posvet voditeljev v Ljubljani

Prvi dve decembrski soboti sta bili oratorijsko nadvse živahni. Poleg usposabljanja za voditelje je 1. 12. v Novem mestu potekal oratorijski dan za animatorje, teden kasneje na Rakovniku posvet voditeljev oratorija.

Na animatoriju v Novem mestu so animatorji končno lahko za en dan spet postali udeleženci na oratoriju. Glavna tema dneva je bil Peter Klepec. Pri katehezah so razmišljali o moči priprošnje in iskali svoje talente. V duhu adventa so pri delavnicah izdelovali adventne venčke. Velika igra pa je potekala malo drugače: udeleženci so se po skupinah odpravili na orientacijo po Novem mestu (legenda pravi, da se QR kode, ki so jih iskali, še vedno skrivajo po Novem mestu!). Ker pa so na cilj prišli vsi izmučeni, jih je pričakalo tudi kosilo – tortilje!

8. decembra je na Rakovniku v Ljubljani potekal posvet oratorijskih voditeljev. O don Boskovem preventivnem vzgojnem sistemu je udeležencem predaval salezijanec Klemen Balažič. Po predavanju so se posladkali s pravo prekmursko gibanico, sledil pa je posvet, kjer so se pogovarjali, razmišljali in načrtovali vzgojo mladih v svojih animatorskih skupinah.

Morda vas zanima tudi