Leteci stabri

Himna oratorija 2024

Na letošnji natečaj za oratorijsko himno je prispelo kar 26 pesmi, komisija pa je za zmagovalko izbrala pesem avtorjev Marte Bevc, Žane in Nejca Mikec z naslovom »Ostanem zvest!«.

Na izziv natečaja je letos odgovorilo rekordnih 41 mladih avtorjev, ki je oddalo 26 predlogov pesmi. Če upoštevamo še glasbenike in pevce, ki so sodelovali pri nastanku demo posnetkov, je skupno sodelovalo kar 56 mladih.

Strokovna komisija je imela torej težko delo in veliko dobrih predlogov, a jo je najbolj prepričala skladba avtorjev Marte Bevc, Žane Mikec in Nejca Mikec z naslovom »Ostanem zvest!«. Sledilo je studijsko snemanje skladbe, oblikovanje koreografije za animacijo otrok in snemanje uradnega videa, v katerem so svoj pečat pustili dijaki Gimnazije Želimlje. Mladi so bili vključeni v celoten proces in s tem krepili svoje kompetence ter ustvarjalnost. Na končni izdelek so lahko ponosni, prav tako pa so izkušnje petja zmagovalne skladbe na srečanjih animatorjev pokazale, da se bo pesem na poletnih oratorijih nadvse hitro prijela.

Note in besedilo si lahko prenesete TUKAJ.

Besedilo: Marta Bevc, Žana Mikec, Nejc Mikec
Glasba: Marta Bevc

Audio posnetek:

Prenos posnetka na računalnik: TUKAJ.

Vokal: Marta Bevc

Spremljevalni vokali: Nastja Ovniček, Jakob Čuk
Glasbena produkcija: Lovro Rakar, Jakob Čuk

Video posnetek s koreografijo:

Video produkcija: Peter Brodnik & Primož Padar
Koreografija in nastopajoči: dijaki Gimnazije Želimlje

Poleg teh dveh pesmi se je v oratorijski priročnik uvrstilo še pet pesmi z natečaja, ki bodo objavljene med e-gradivi.

Hvala in čestitke vsem, ki ste sodelovali v natečaju!

Morda vas zanima tudi