Leteci stabri

Izvajanje oratorijev v letu 2020

Obvestilo za starše in ostalo zainteresirano javnost

V oratorijsko dogajanje niso močno vpeti le animatorji in otroci, ki se oratorijev udeležujejo, ampak tudi njihovi starši. Mnogi nas sprašujete, kako bo letos z oratoriji.

Kot vemo, se stanje epidemija in z njo tudi ukrepi za njeno blažitev iz tedna v teden spreminjajo. Prav lahko se zgodi, da se zadeve zaostrijo in se bomo morali na to odzvati tudi mi. A zaenkrat kaže, da bodo oratoriji lahko potekali, v kolikor bodo seveda upoštevali določene varnostne ukrepe. V ta namen smo pri Oratoriju Slovenija izdali tudi higienske smernice in priporočila krajevnim oratorijem.

Vsekakor je odločitev, ali bo posamezen oratorij izpeljan ali ne ter kdaj, v rokah krajevne animatorske skupine. Pri Oratoriju Slovenija ta trenutek še nimamo zbranih aktualnih podatkov, kje bo oratorij potekal in kje ne, zato staršem priporočamo, da se obrnete neposredno na voditelja vašega oratorija ali župnika. Potrjeno je le, da oratorijev ne bo v Škofiji Murska Sobota.

Starše vas pri Oratoriju Slovenija vabimo, da vaši krajevni animatorski skupini priskočite na pomoč s spodbudami, nasveti in konkretno pomočjo, da bo njihova odločitev in organizacija oratorija lažja. Prevzem odgovornosti za skupino otrok že tako ni enostavna, v teh negotovih časih pa še toliko manj. Pokažimo, da lahko iz te preizkušnje pridemo močnejši in bolj povezani!

Oratorij Slovenija

Morda vas zanima tudi