Leteci stabri

Posvet voditeljev oratorija Celje

V petek, 19.5.2023, je Združenje animatorjev Oratorija Celje organiziral posvet voditeljev Oratorija. Po dolgem času je posvet spet potekal v živo in sicer v prostorih Salezijanskega mladinskega centra Celje.

Kljub temu da je na začetku kazalo, da udeležba ne bo preveč visoka, se nas je na koncu zbralo 15 iz 10 različnih oratorijev.

Posvet smo pričeli s spoznavno igro, kjer smo spoznali imena drug drugega in najljubši bans ter se že kar na začetku nasmejali ob ponavljanju gibov. Molitev je vodil Viktor Ganc, ravnatelj skupnosti v Celju, nato pa nas je pozdravil tudi celjski škofijski odbor ZAO.

Nadaljevali smo z razdelitvijo v skupine ter pogovorom, kjer smo se dotaknili tistih tem, ki nam na oratoriju povzročajo največ preglavic – ter za nekaj od njih dobili tudi nadvse uporabne ideje in rešitve. Teme so obsegale pridobivanje sredstev, pridobivanje in motiviranje animatorjev ter številne druge. Po končanem delu po skupinah je sledila medsebojna podelitev, kjer je vsaka izmed skupin predstavila kratek povzetek povedanega. Oratorijski voditelji pa so skozi predstavitev dobili vpogled tudi v delovanje Oratorija Slovenija in ZAO in dogodke, ki jih organizirajo.

Posvet nam je prinesel številne nove ideje in znanja, ki jih bomo lahko vsaj delno že uporabljali na naših prihajajočih oratorijih.

K. F.

Morda vas zanima tudi