Leteci stabri

Prvi Hobitorij v zgodovini!

Po 2 uspešnih animatorijih preko spleta smo ga lahko letos 19. novembra ponovno izvedli v živo. Zelo smo bili veseli, ko smo videli, da se je na dogodek prijavilo skoraj 80 animatorjev. Za temo Animatorija smo izbrali Hobita, za vrednoto pa poklicanost.

Dan smo začeli s skupnim pozdravom, učenjem himne in molitvijo. Sledili so kratki izseki iz prvega dela filma in kratek uvod v kateheze. Pri katehezah smo se pogovarjali, kaj menimo, da je poklicanost, kaj poklicanost pomeni za nas in kam mislimo, da nas je poklical Bog.

Pri delavnici smo izdelovali sveče. Vsak je lahko naredil svojo unikatno svečo. Sveče smo okrasili z voščenimi folijami in prišli so zelo lepi izdelki.

Po delavnicah smo imeli krajšo malico, kjer smo se lahko vsi skupaj podružili in spoznali animatorje širom Dolenjske in tudi od drugod. Po malici je sledila težko pričakovana velika igra. Ob prihodu so udeleženci izžrebali ljudstvo, katerega predstavniki bodo (hobiti, škrati, vilini, goblini, arti in ljudje). Ljudstva so med seboj tekmovala v različnih nalogah.

Sledila je zaključna maša, kjer smo se vsi skupaj zahvalili za lepo preživet dan in prosili, da bomo prepoznali poklicanost, na katero nas kliče Bog. Po maši je sledilo kosilo in skupno druženje.

Lea Volčanšek

Morda vas zanima tudi