Leteci stabri

Srečanje voditeljev Oratorija v Murski Soboti

V soboto, 27. maja, je v župniji Murska Sobota potekalo škofijsko srečanje mladih, kamor so bili še posebej povabljeni voditelji Oratorija. Najprej so se zbrali pri sveti maši, ki jo je vodil tamkajšnji župnik g. Goran Kuhar. Opogumil jih je k odprtosti Svetemu Duhu, da bi se prepustili njegovemu vodstvu in dotiku kot violina v mojstrovi roki. Škofijski zbor pa jih je uvedel v božje skrivnosti s čudovito ubranim petjem.

Po maši je sledilo srečanje voditeljev z vodjo mladinske pastorale g. Aljažem Bašo. Izpostavili so pozitivne in negativne vidike o štirih pomembnih točkah Oratorija: o zgodbi, katehezah, delavnicah in igrah. Pogovorili so se o posebnostih svojih oratorijev in se posvetovali o izzivih, s katerimi se srečujejo. Opogumile so jih besede, da se moramo z vsemi močmi – ne glede na to, kako malo ali veliko nas je – truditi za to, da prekvasimo mladino in otroke. Srečanje jim je dalo nov zagon za letošnje pastoralno delo na oratorijih.

Ostali mladi so se družili na družabnem večeru v murskosoboški župnijski dvorani. Večer so poživili z vsem znanimi pa tudi z manj znanimi bansi, ki so okrepili njihovo mladostno energijo.

Vir: som-ms.si

Morda vas zanima tudi