Leteci stabri

Usposabljanje Oratorijski voditelj II 2019/20

Trije vsebinsko ločeni večeri prek spleta

Kljub pandemiji bomo v predvidenih terminih izvedli letošnje usposabljanje Oratorijski voditelj II – preko spleta. Namenjeno je vsem oratorijskim voditeljem, ki imate že vsaj nekaj mesecev izkušnje vodenja animatorske skupine. Potekalo bo v obliki treh vsebinsko ločenih večerov, prijavite pa se lahko tudi le na enega izmed njih …

PRIJAVA

Termini in vsebina

1. večer:

Dobra komunikacija z animatorsko skupino

Kaj narediti, da se bodo animatorji v skupini počutili domače

TOREK, 14. april, 18h – 21h

Voditelj: mag. Martin Lisec

Martin Lisec je cenjen logoterapevt, predavatelj, mediator, coach in urednik. Je ustanovitelj in direktor Inštituta Stopinje. Zapletene in kompleksne vsebine podaja na enostaven, sproščen in udeležencem prijazen način s ciljem, da se nova znanja lahko čim prej in čim bolj učinkovito uporabijo v praksi. V teoriji in praksi nam bo predstavil, kako lahko izboljšamo komunikacijo s svojo animatorsko skupino, kako naj kvalitetno komuniciramo z animatorji, da bomo kar najbolje zadostili tako njihovim potrebam kot potrebam skupine in projekta.

2. večer:

Kaj zares pomeni VODITI?

5 pravil vodenja animatorjev po 20 letih izkušenj

TOREK, 21. april, 18h – 21h

Voditelj: Matej Cepin

Matej Cepin je dolgoletni mladinski delavec in pobudnik civilne družbe, cenjen predavatelj in moderator. Je ustanovitelj in direktor Socialne akademije. Dela z mladimi in odraslimi na področjih osebnostnega razvoja, odgovornega odločanja, aktivnega državljanstva in gradnje skupnosti. Z nami bo podelil svoje bogate izkušnje s področja animiranja, vodenja skupin in mladinskega dela. Njegov poudarek bo (za razliko od 1. večera) ne toliko na komunikaciji, temveč na menedžiranju skupine: organizaciji skupine, razdelitvi vlog in nalog, razvoju vizije skupine itd.

3. večer:

Don Bosko in preventivni vzgojni sistem

ČETRTEK, 7. maj, 18h – 21h

Voditelj: Jure Babnik

Jure Babnik je salezijanec, duhovnik, ki že nekaj let vodi Salezijanski mladinski center Rakovnik. Še prej pa je bil, v času njegove skokovite rasti, voditelj Oratorija Slovenija. V njegovem času je nastalo tudi Združenje animatorjev Oratorija. Oratorij mu je torej tako rekoč v krvi. Prav tako pa ustanovitelj Oratorija, don Bosko, ki je Jureta prevzel do te mere, da je svoje življenje v celoti posvetil mladim. Z nami bo podelil svoj pogled in izkušnje don Boskovega preventivnega vzgojnega sistema – iz prve roke.

Način izvedbe usposabljanja

Usposabljanje bo potekalo preko spleta na eni od najbolj razširjenih platform. Točna navodila boste prijavljeni prejeli naknadno. Bodo pa vsi trije večeri karseda metodološko razgibani, s kakšno osebno vajo, pogovorom po manjših skupinah ipd.

Prijave in plačilo

Na usposabljanje se lahko prijavite preko SPLETNE PRIJAVNICE.

Prijavite se lahko na enega, dva ali vse tri večere. Rok za prijavo je 2 dni pred posameznim večerom.

Udeležba na usposabljanju je brezplačna, hvaležni pa bomo za prostovoljne prispevke, ki jih bo mogoče nakazati na TRR.

Morda vas zanima tudi