Leteci stabri

YouTube kanal IZVIR

Nov oratorijski projekt za mlade in manj mlade

Z veseljem vam predstavljamo nov oratorijski spletni projekt: YouTube kanal IZVIR – Iz vere in razuma.

Kaj je IZVIR?

V ozadju kanala IZVIR so naše spoznanje in ugotovitve številnih raziskav, da mladi pogosto odhajajo od vere zaradi pomanjkanja razumskih argumentov zanjo. Kar ne pomeni, da argumentov ni – mladi le ne pridejo do njih. Sploh v tujini obstaja veliko kvalitetnih vsebin, zato smo se odločili, da jih bomo zbirali na enem mestu in jih poskušali čim več narediti dostopnejših s podnapisi.

Namen kanala je torej, da postane rastoča zbirka videov, ki lahko mladim (in starim) pomagajo premagati navidezni razkorak med vero in razumom/znanostjo. Prvo ciljno občinstvo kanala so mladi, ki iščejo odgovore na svoja vprašanja, ki se tičejo vere in katoliškega nauka. Seveda pa bodo v pomoč tudi voditeljem animatorskih in mladinskih skupin, katehetom ter profesorjem Vere in kulture, da bodo na enem mestu našli uporabne vsebine, ki si jih bodo lahko ogledali z mladimi in se o njih pogovarjali.

Na kanalu boste trenutno našli večinoma angleške videe, z ekipo prostovoljskih prevajalcev pa se trudimo, da bi vedno več videov dobilo slovenske podnapise in tako postali dostopnejši slovenskim mladim.

Naš cilj je vsak teden objaviti vsaj en nov prevod kvalitetnega videa. Nove objave bomo sporočili preko naše FB strani, če boste na kanal naročeni in vklopili obvestila (zvonček), pa boste o tem tudi obveščeni preko YouTuba.

Kako lahko pomagate?

Glede na obsežnost projekta smo zelo hvaležni tudi vsakršne pomoči:

  • Kanal si oglejte, da vidite, kaj in na kakšen način ponuja.
  • Kanal reklamirajte med vašimi animatorji in drugimi mladimi, s katerimi ste v stiku.
  • Naročite se na kanal (“subscribe”) in k temu spodbudite tudi vaše animatorje.
  • Če imate predloge, katere videe vključiti na kanal in jih prevesti, ali kako kanal izboljšati, nam jih napišite (pisarna@oratorij.net).
  • In če imate kaj prevajalske žilice, vabljeni, da se nam pridružite pri prevajanju videov.

Že vnaprej en velik hvala za vsako vašo pomoč, da bi kanal IZVIR postal projekt nas vseh in za nas vse.

Morda vas zanima tudi