Leteci stabri

ZAO krenil novim izzivom naproti

Aktivni člani Združenja animatorjev Oratorija in tisti, ki bi to še radi postali, so se v začetku oktobra zbrali na letnem družabno-načrtovalnem »Vikendu ZAO«.

Letos nas je gostil odbor ZAO koprske škofije, zato smo se zbrali v Ankaranu. Nad izbiro lokacije smo bili navdušeni vsi, saj je omogočala kopanje v še vedno toplem morju.

Program smo začeli v petek z zabavno-spoznavnim večerom in uradnim razkritjem oratorijske teme 2023. Hobit je zaznamoval tudi začetek sobote, ko smo si pobliže ogledali njegovega avtorja J. R. R. Tolkiena ter oratorijsko zgodbo, ki je še v nastajanju. Sledil je pregled narodnega sinodalnega povzetka in pogovor o njem.

Po kosilu, sprehodu do morja in, za najpogumnejše, plavanju, je sledil daljši načrtovalni proces. V petih vsebinskih sklopih smo se spraševali, kaj lahko naredimo več in bolje v podporo krajevnih oratorijev in animatorskih skupin.

Večer je ponovno minil v znamenju hobitov in drugih Tolkienovih pravljičnih bitij, ki so nas združila v izredno tekmovalnem in povezovalnem zabavnem večeru. A nekaterim to ni bilo dovolj, zato so se odpravili še na polnočno kopanje.

V nedeljo so bile na vrsti še formalne zadeve. Preko poročil voditeljev odborov smo pregledali delo v preteklem letu in izvolili novega predsednika ZAO. To je postal dosedanji podpredsednik Aljaž Bratina. V presenetljivem poteku dogodkov in napetih volitvah je bila namesto njega na podpredsedniško mesto izvoljena dosedanja predsednica, Mirjam Avguštin!

Po nedeljskem kosilu se je uradni program končal, a dobršen del udeležencev še kar ni hotel domov. Še enkrat, verjetno zadnjič letos, so se šli pomočit v morje in tako zaključili letošnji Vikend ZAO mokri in slani.

Morda vas zanima tudi