Leteci stabri

Pomembne stvari v pomoč pri izvedbi letošnjega oratorija

Priprava oratorija terja veliko energije in truda. Nekaj pomembnih informacij in vsebinskih pomoči, ki animatorjem lahko olajšajo pripravo, smo zbrali na enem mestu …

1. Relikvije bl. Carla Acutisa

Relikvije bl. Carla Acutisa (pramen njegovih las skupaj z relikviarijem – posodo za izpostavitev relikvij) si lahko župnije za en dan izposodite za počastitev na vašem oratoriju:

  1. Rezervirajte datum.
    TABELI preverite, če je želeni datum še prost, in si ga rezervirajte. Pod ime v tabelo vpišite vašo župnijo oz. oratorij.
  2. Relikvije lahko prevzame le župnik vaše župnije ali od njega pooblaščena polnoletna oseba (POOBLASTILO).
  3. Ko boste vedeli, kdo in kdaj točno pride po relikvije, nam to prosimo napišite na pisarna@oratorij.net.
  4. Relikvije lahko prevzamete na dan izposoje zjutraj od 6.30 naprej (po dogovoru že prej). Kontaktna oseba za jutranjo oddajo relikvij je Tilen Mlakar (040 501 581).
  5. Relikvije dostavite nazaj na Rakovnik še istega dne zvečer med 19.00 in 21.00. Kontaktna oseba za prevzem relikvij je župnik župnije Rakovnik, g. Mirko Simončič (041 716 949).
  6. Za vsako spremembo ali morebitna vprašanja se obrnite na pisarna@oratorij.net.

2. Darilca za Carla Acutisa

V Združenju animatorjev Oratorija se septembra odpravljamo na romanje h Carlovemu grobu v Assisi. Ne bi pa radi tja ponesli samo nas samih, temveč vse oratorije, zato imamo za vas dve pobudi, h katerima vas vabimo (lahko opravite obe ali samo eno):

  1. Z otroki napišite do tri skupne prošnje in zahvale bl. Carlu Acutisu, ki jih bomo na romanju ponesli na njegov grob in tam molili po vseh teh namenih. (Na kakšen način izluščite 3, prepuščamo vam, vendar bi jih bilo na žalost preveč, če bi vsak otrok napisal eno.) Prošnje ali zahvale lahko oddate preko tega obrazca.
  2. Iz materiala po želji izdelajte rožne venčke in nam jih pošljite na naslov Rakovniška 6, 1000 Ljubljana ali nam jih osebno dostavite v Oratorijsko pisarno. Če bo šlo vse po načrtih, bomo rožne venčke pustili na razpolago romarjem pri Carlovem grobu, da jih vzamejo s seboj domov – seveda s kratko razlago, da prihajajo s slovenskih oratorijev. Če to ne bo mogoče, pa bomo z njimi naredili dobrodelno akcijo v Sloveniji.

3. Animatlon

Po lanskem premoru letos spet pripravljamo že tradicionalni Animatlon – oviratlon za oratorijske animatorje. Potekal bo v soboto, 4. septembra, v Želimljem. Več informacij in prijave: oratorij.net/animatlon2021.

4. Posneta oratorijska zgodba in vlogi za molitve za otroke

Za uporabo na vseh oratorijih so naši prizadeni prostovoljci in igralci pripravili filmsko posneto oratorijsko zgodbo o Carlu Acutisu ter vloge za molitve za otroke. Posnetki so do konca poletja namenjeni le animatorjem, zato za povezavo do njih pišite na pisarna@oratorij.net.

5. Mavrični zabavnik na temo letošnjega oratorija

Revija Mavrica je svojo posebno poletno številko kot že tradicionalno tudi letos obarvala v barvah Oratorija. Bolj natančno: v barvah bl. Carla Acutisa. Mavrični zabavnik je lahko čudovita popestritev oratorijskih odmorov, zakladnica animatorskih idej ali pa lep spomin na oratorij. Vabljeni, da jo uporabite, če vam pride prav! 

Predogled revije si lahko ogledate tukaj(Za več informacij o možnostih naročila obiščite www.druzina.si/mavrica, pokličite na 01-360-28-28 ali pišite na narocila@druzina.si.)

6. Dobre covid prakse

Na podlagi posveta voditeljev in prispevkov oratorijskih voditeljev, ki jih lahko še vedno dodajate, je nastal dokument z opisom nekaterih dobrih praks in prilagoditev oratorija na covid situacijo. Uradna priporočila Oratorija Slovenija pa najdete tukaj.

7. Oratorijsko gradivo

Večino oratorijskega gradiva je do razprodaje zalog še vedno možno kupiti. Na voljo so plakati, razstava evharističnih čudežev, spominki – magnetki, zvezki s katehezami in zgodbo … Naročite ga lahko TUKAJ.

8. Oratorijska anketa

Vse voditelje, ki ste že zaključili z oratorije, lepo vabimo, da izpolnite oratorijsko anketo, ki nam bo pomagala pri evalvaciji letošnjega oratorija in načrtovanju dela Oratorija Slovenija in Združenja animatorjev Oratorija v prihodnjem letu.

Morda vas zanima tudi